34,5592$% 0.15
36,1793€% -0.17
2.983,94%0,76
5.079,00%0,72
3415626฿%4.31086
Bu sene 40. yılını kutlayan Türkiye’nin öncü katılım bankası Albaraka Türk ve Albaraka Mısır, Al Baraka Grubu B.S.C. (C) önderliğinde düzenlenen ‘Inter-Franchise Collobration Albaraka Türk – Albaraka Mısır’ webinar’ında bir araya geldi. İki ülke arasındaki ticari etkileşimi ve sektörler arası ilişkileri güçlendirmeye yönelik önemli bir iş birliğinin duyurulduğu webinar’da, Al Baraka Grubu bankaları aracılığı ile yürütülen dış ticaret faaliyetlerinde sağlanan kolaylıklar konusunda da bilgi paylaşımı yapıldı.
Al Baraka Grubu, bünyesindeki bankalar aracılığıyla ülkeler arasındaki dış ticaret iletişimini desteklemeyi hedefleyerek, müşterilerinin tek bir platformda buluşmasını sağlıyor. Dış ticaret alanında önemli potansiyeller barındıran Türkiye ve Mısır da Al Baraka Grubu’nun ikili franchise iş birlikleri kapsamında bir araya geldi.
Al Baraka Grubu, Türkiye ve Mısır arasındaki ticari faaliyetleri güçlendirmeye ve buna bağlı olarak ihracat hacmini artırmaya yönelik fırsatların konuşulduğu ‘Inter-Franchise Collobration Albaraka Türk – Albaraka Mısır’ webinarı düzenledi. Türkiye ve Mısır’daki dış ticaret faaliyetlerine yön veren sektörlerin ve yeni pazar alanlarına dair potansiyellerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, Albaraka Türk ve Albaraka Mısır üst düzey yetkilileri ve iş dünyasının köklü sivil toplum kuruluşlarından ve şirketlerinden yöneticiler katıldı.
Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantının Türkiye ayağında, Albaraka Türk Genel Müdürü Malek Temsah ile Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan Yıldırım konuşmacı olarak katılım sağladı. Ayrıca, Dış Ekonomi İlişkileri Kurulu (DEİK) Türkiye-Mısır İş Konseyi Başkanı Mustafa Denizer, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Abdullah Bozatlı ve Türkiye pazarında farklı sektörlerde ticari faaliyetlerde bulunan önemli şirketlerin yetkilileri de Albaraka Türk Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelerek toplantıya eşlik etti. Albaraka Mısır Genel Müdürü Hazem Hegazy ve Mısır Ticaret Ataşesi Ali Basha başta olmak üzere, ülkenin önemli kurum ve kuruluşlardan değerli isimleri de Türkiye’deki katılımcılarla bir araya geldi.
Türkiye ve Mısır’ın ekonomik, demografik ve kültürel benzerliklerinin vurgulandığı toplantıda, bu benzerliklerin her iki ülke ekonomisi ve iş dünyası için de önemli fırsatlar barındırdığının altı çizildi. Toplantıda ayrıca, Al Baraka Grubu’nun sağladığı ikili franchise iş birliği sayesinde, Albaraka Türk ve Albaraka Mısır aracılığıyla dış ticaret faaliyetleri yürüten şirketlere sunulan kolaylıklara dair bilgiler paylaşıldı. Webinar’da tanıtımı yapılan platformla, Türkiye ve Mısır’daki banka müşterilerine, bu platformla beraber sektör ve üretici bazında bilgi paylaşımı sağlayarak hem ticari ilişkilerini kolaylaştırılmasına hem de yeni iş birlikleri için fırsatlar sunmayı hedeflemektedir.
Türkiye ve Mısır arasında global ve yerel ekonomiyi güçlendirecek önemli bir ticari bağ olduğunu vurgulayan Albaraka Türk Genel Müdürü Malek Temsah, toplantıda şu bilgileri paylaştı:
“Al Baraka Grubu’nun üye bankalar arası iş birliği projesi kapsamında, bugün burada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kıtaları, kültürleri ve tarihleri birbirine bağlayan Türkiye ve Mısır arasındaki ekonomik ortaklık, karşılıklı ekonomik fayda, refah ve bölgesel istikrarın bir ayağıdır. Türkiye ve Mısır, nitelikli işgücü, modern altyapı ve bölgesel/küresel bağlantı ile karakterize edilen ekonomilere sahiptir. Sonuç olarak, iki ülke arasındaki ticaret hacmi önemli bir büyüme göstererek 2023 yılında yaklaşık 7 milyar dolara ulaşmıştır. Ancak bildiğiniz gibi ortaklıklar sadece rakamlardan ibaret değildir; aynı zamanda insanlarla da ilgilidir. Türkiye ve Mısır’ın iş sektörleri arasındaki artan etkileşimlerin her iki ülkenin ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Albaraka Türk, Mısır’da ticari ilişkileri olan Türk işletmelerinin tercih ettiği ticaret finansmanı ortağı olmaya kararlıdır.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Verginin Dijital Dönüşümünde Kritik Dönem